„Léto 2009“ přilákalo do vlaků 2 miliony cestujících, České dráhy platnost některých nabídek prodlouží

2.9.2009 - 11:40

Letní nabídka Českých drah „Léto 2009“ pozitivně ovlivnila vývoj počtu cestujících a odrazila se také v růstu tržeb. Ty za prvních 7 měsíců vzrostly meziročně o 150 milionů korun, tedy zhruba o 5 %. Největší meziroční nárůst byl přitom zaznamenán právě po zavedení „Léta 2009“.

Celkem přepraví České dráhy během celého léta o zhruba dva miliony cestujících více, než by přepravily bez zavedení této nabídky.

Vyhodnocení nabídky „Léto 2009“ červen, červenec

• Turistické krajské jízdenky REGIONet s akční cenou 99 Kč (běžně stojí 150 Kč) přilákaly do vlaků zhruba 25 tisíc nových zákazníků.
  • S jízdenkou SONE+ pro osobní vlaky (v létě platí i ve všední dny) cestoval dvojnásobný počet skupin proti stejnému období minulého roku, tedy o 95 tisíc cestujících více.
  • S běžnými jízdenkami (v rámci „Léta 2009“ za loňské ceny) cestovalo o 750 tisíc cestujících více, než by odpovídalo vývoji před zavedením nabídky.

Letní nabídky budou platit až do 12. prosince

Cílem „Léta 2009“ bylo podpořit regionální turistický ruch a usnadnit lidem cestování v době, kdy většina rodin šetří každou korunu. Vzhledem k tomu, že se nabídka setkala s úspěchem, rozhodl se dopravce prodloužit platnost některých letních zvýhodnění až do 12. prosince, kdy přestane platit stávající jízdní řád.

1. Jízdenky REGIONet zůstanou za cenu 99 Kč.
  2. Jízdenka SONE+ pro osobní a spěšné vlaky bude nadále platit i ve všední dny.
  3. Místenky za 0 korun pro vlaky SC Pendolino na jižní větvi budou nadále ve stejném počtu k dispozici.
  4. Ve vlacích SC Pendolino na severní větvi mohou držitelé In-karet s aplikací Rail plus nakupovat místenku se slevou bez omezení.

Speciální nabídky na „Den železnice“:

• Jako každoročně platí v „Den železnice“ obě varianty SONE+ ve vlacích ČD až pro 5 osob, bez omezení věku.
  • Každý, kdo 26. září pojede s jakoukoli variantou REGIONet, si bude moci do konce září koupit kilometrickou banku se slevou 20 %.