Letíte na dovolenou z Drážďan? Jeďte až na letiště s jízdenkou Českých drah.

13.4.2010 - 12:01

Od května půjde přes eShop nebo Kontaktní centrum Českých drah koupit zpáteční eTiket do Drážďan společně s dokladem na dopravu vlaky S-Bahn z drážďanského hlavního nádraží (Dresden Hbf) do stanice Drážďany letiště (Dresden Flughafen). Nabídka je určena pro cestující z České republiky, kteří letí na dovolenou nebo za prací z Drážďan. Nový eTiket platí jeden měsíc a stojí 26 € (cca 676 Kč dle aktuálního kurzu) pro cestu na letiště a zpět.

Jízdenka je otevřená, pro cestu tam si cestující určí konkrétní den a vlak, cestu zpět může provést libovolným vlakem EuroCity v rámci měsíční platnosti dokladu. „Přizpůsobujeme se požadavkům našich zákazníků. V Praze úspěšně provozujeme Airport Express mezi hlavním nádražím a letištěm v Ruzyni a jízdenky si lze na nádražích kdekoliv v republice koupit rovnou až na letiště. Od 13. června bude navíc možné koupit jízdenku na Ruzyň kdekoliv v Evropě,“ vysvětluje Aleš Ondrůj, ředitel Odboru produktů a obchodu ČD a pokračuje: „Stále více lidí však odlétá na dovolenou z jiných letišť a právě do Drážďan míří Češi nejčastěji. Díky naší nové nabídce si teď koupíte jízdenku z domova přes internet nebo telefon, nikam nemusíte, nemáte starosti s parkováním auta a ani nemusíte nikomu říkat, aby vás do Drážďan zavezl. V Praze nebo v Ústí nad Labem jednoduše nastoupíte do moderního vaku EuroCity a na hlavním nádraží v Drážďanech přestoupíte na S-Bahn směr letiště. Z Prahy do Drážďan jedete 2 hodiny a 15 minut, z Ústí je to asi hodina.“

Přepravní a tarifní podmínky:

• jízdenku eTiket Dresden + letiště lze zakoupit pouze prostřednictvím eShopu ČD, případně prostřednictvím Kontaktního centra ČD,
  • jízdenka je otevřená zpáteční (2. vozová třída),
  • na cestě tam platí pouze v den a ve vlaku, který je na jízdním dokladu uveden,
  • cestu zpět je možné využít v libovolném přímém vlaku EuroCity přes Schöna Gr. v rámci měsíční platnosti dokladu; neplatí ve vlacích kategorie EN (CNL),
  • před cestou zpět si cestující musí na letišti Flughafen Dresden na určeném pracovišti nechat jízdní doklad orazítkovat, v opačném případě nebude jízdní doklad na cestě zpět uznán, razítko cestující obdrží na informační přepážce v příletové hale,
  • jízdenka platí pro jednu cestu ze stanice Dresden Hbf do stanice Dresden Flughafen v den při cestě tam a pro jednu cestu zpět v rámci měsíční platnosti dokladu, a to ve 2. vozové třídě vlaku kategorie S (S-Bahn),
  • tyto jízdenky je možné zakoupit nejpozději 3 dny před odjezdem,
  • pro tyto jízdní doklady platí obecně podmínky eTiket zahraničí (více na www.cd.cz),
  • nabídku nelze využít ze stanice Děčín,
  • jízdenky eTiket Dresden + letiště nelze ze strany cestujících vrátit ani vyměnit.

Více informací je možné získat na www.cd.cz, případně je možné se obrátit na Kontaktní centrum ČD, tel. 840 112 113.