České dráhy opravily budovu v Třeboni

14.4.2010 - 12:15

České dráhy v uplynulých měsících zahájily opravy několika objektů na území Jihočeského kraje. Největší investicí se stala rekonstrukce objektu nádražní budovy v Třeboni.

Vedle fasády a výměny oken se také opravovala střešní krytina, klempířské prvky, osvětlení a prostory pro cestující veřejnost. Rekonstrukce objektu si vyžádala částku téměř 3 miliony korun, upřesňujeJiří Stuna, ředitel Regionální správy majetku Českých drah v Plzni. „Výpravní budova svým vzhledem splňuje požadavky našich zákazníků a stala se důstojnou vstupní branou do známého turistického a lázeňského jihočeského města.“

V loňském roce České dráhy opravily také výpravní budovy v Blatné na Strakonicku a v Plané nad Lužnicí na Táborsku. V Blatné se vyměnila stávající okna a dveře za plastová. Fasáda v rámci rekonstrukce prošla novým štukováním a má nový nátěr. Úpravu doznaly i přiléhající plochy. Obdobnými úpravami prošla také restaurační budova v Plané nad Lužnicí. Kromě nové střechy a s tím spojenými pracemi se měnila stávající dřevěná okna za plastová. Fasáda budovy má novou štukovou omítku s nátěrem.

Kontaktní centrum