Mezinárodní dopravní konference v Jindřichově Hradci se zabývá provozováním osobní dopravy na regionálních tratích

11.5.2010 - 12:59

Dvoudenní mezinárodní konference s podtitulem Efektivní a atraktivní provozování osobní dopravy na regionálních tratích začne zítra v Jindřichově Hradci.

Za podpory Evropského fondu pro regionální rozvoj a programu European territorial cooperation Austria – Czech Republic 2007 – 2013 ji pořádají Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera, České dráhy, a.s., Jindřichohradecké místní dráhy, a.s. a ÖBB.

Na konferenci vystoupí zástupci Českých drah, rakouských státních drah ÖBB, představitelé státní správy a samosprávy, výrobců i soukromých dopravců. Cílem mezinárodního setkání dopravních odborníků je vyměnit si zkušenosti z provozování regionální dopravy i přeshraniční regionální dopravy a seznámit se s nejnovějšími trendy v oboru.

České dráhy připravily v souvislosti s konáním konference v sekci doprovodného programu tzv. preventivní dny železnice v Jindřichově Hradci.  Studenti i veřejnost navštíví ve speciálním vlaku na jindřichohradeckém nádraží ve dnech 12. až 13. května promítání krátkých filmů s ukázkami reálných neštěstí na železnici, při kterých zbytečně umírají lidé, projdou praktickým nácvikem první pomoci se záchranáři a budou diskutovat s drážním vyšetřovatelem.

Účastníci konference se seznámí s projektem preventivních dnů železnice v rámci svého středečního programu. Rovněž si prohlédnou prostory stanice Českých drah Jindřichův Hradec a zařízení i zázemí Jindřichohradeckých místních drah.