České dráhy plánují letos opravy devíti nádražních budov v Plzeňském kraji

1.6.2010 - 12:26

Klatovy, Tachov, Sušice, Blovice, Kaznějov, Chodová Planá, Holýšov, Svojšín a Bělá nad Radbuzou – to vše jsou objekty Českých drah v Plzeňském kraji, v nichž se začne letos se stavebními pracemi. Firma jen na západě Čech zatím vyčlenila prostředky na opravy a rekonstrukce ve výši 15,6 milionu korun.

„Mezi největší stavební akce v Plzeňském kraji bude letos patřit I. etapa opravy nádražní budovy v Tachově za 3,5 milionu korun. Rekonstrukce za celkem 10 milionů korun bude zahrnovat kompletní opravu střechy včetně tesařských a klempířských prací a položení nové krytiny. Nádražní budova bude mít novou fasádu a nový moderní ráz dostanou i prostory pro cestující,“ upřesňuje Jiří Stuna, ředitel Regionální správy majetku Českých drah v Plzni. Hlavním cílem rekonstrukce je kromě modernizace vnějšího vzhledu objektu také zvýšit úroveň kultury cestování.

Ve stanici Sušice se s rekonstrukcí začalo už v loňském roce. Začala výměna oken, dveří a už je opravená střecha. Letos se dokončí výměna zbývajících oken, budova dostane novou fasádu, vymění se dlažba ve vestibulu a zmodernizuje se čekárna. Celkem České dráhy prostavějí částku 2,5 milionu korun.

Holýšově jsou připravené rozsáhlé opravy za 1,8 milionu korun. Nádražní budova bude mít novou střešní krytinu, bude se rekonstruovat sociální zařízení a opraví se vstupní hala. Výraznými úpravami projde také okolí nádražního objektu.

Blovicích vznikne nové WC přímo v budově nádraží, opraví se čekárna pro cestující. Akce za 1,5 milionu korun zahrnuje také opravu střechy a nový nátěr fasády.

Ve stanici Bělá nad Radbuzou se opraví střecha včetně nové střešní krytiny. Plánovaný rozsah prací představuje náklady za 1,5 milionu korun. Částka ve výši 1,4 milionu korun ve stanici Klatovy bude vynaložena na výměnu střešní krytiny a klempířské práce v nádražní budově.

V Kaznějově plánují České dráhy za  1,2 milionu korun opravit střechu nádražní budovy a rovněž vymalování čekárny. Střešní krytina se vymění také v nádražních objektech ve stanicích Chodová Planá a Svojšín, obě stavební akce budou stát 1,1 milionu korun.

Kontaktní centrum