Vlakem do Českosaského Švýcarska – o prázdninách každý den

8.7.2010 - 11:18

I v pracovních dnech jezdí o letních prázdninách, tedy v době od 1. července do 31. srpna 2010, pravidelné spoje Českých drah na trati Rumburk – Krásná Lípa – Panský – Mikulášovice dolní nádraží. Veřejně prospěšná společnost České Švýcarsko objednala u Českých drah 2 páry vlaků, které vyjíždí ze stanice Rumburk v 9:25 a ve 13:25 hodin, zpět do Rumburku dojedou v 10:51 a 16:29 hodin.

Vlaky jsou vedeny motorovým vozem a zastavují  ve stanicích a zastávkách Rumburk, Krásná Lípa, Zahrady u Rumburku, Panský, Brtníky, Mikulášovice hl.n., Mikulášovice střed a Mikulášovice dolní nádraží. Ve vlacích platí běžný tarif Českých drah. Jedná o turisticky atraktivní spojení do Národního parku České Švýcarsko - jednotlivé stanice jsou ideální jako výchozí body pro řadu výletů jako např. Brtníky a Kyjovské údolí, rozhledny Vlčí Hora, Tanečnice a Weifberg apod. Mimo letní prázdniny jezdí na trati pravidelné vlaky jen o víkendech.

Ve vlaku je možné využít i síťovou jízdenku REGIONet pro Ústecký kraj, která také platí jen v osobních a spěšných vlacích. Ta je vhodná pro jednodenní cestování po celém kraji, pro jednoho cestující stojí 150 Kč, pro 2 – 5 cestujících bez ohledu na věk 300 Kč. Cestující můžou cestovat například na jízdenku SONE+ za 150 Kč, která platí celý jeden den v osobních a spěšných vlacích. SONE+ platí v sobotu nebo neděli, na jednu jízdenku může jet maximálně 5 cestujících, z nichž pouze dva mohou být starší 15 let, takže je ideální pro rodiny s dětmi.