O víkendu se konají oslavy 110 let železniční trati Česká Lípa – Liberec

16.9.2010 - 16:54

Přesně 110 let uplyne zítra, 17. září, od okamžiku, kdy poprvé vyjel vlak z České Lípy po prodloužené trati z Mimoně do Jablonného v Podještědí a do Liberce. Krajské centrum osobní dopravy Českých drah v Liberci ve spolupráci s občanským sdružením Společnost železniční výtopna Jaroměř připravily v rámci oslav zvláštní jízdy vlaků.

První parní vlak byl před 110 let všude vítán hudbou a velkým davem lidí a pořadatelé oslav nabízejí zájemcům zopakovat si tuto atmosféru. V sobotu a v neděli 18. a 19. září 2010 se uskuteční jízdy parních vlaků. Kromě toho vyjedou také historické motorové vozy.

V železniční stanici Liberec jsou připravené doprovodné akce: výstava obrazů s železniční tématikou a kolejiště modelové železnice v depu. V Jablonném v Podještědí můžou zájemci navštívit železniční expozici nebo si v Mimoni projet neveřejnou trať do Mimoně starého nádraží motorovým vozem „Hurvínek“.

Zvláštní vlaky vyjíždějí současně z Liberce a z České Lípy s křižováním v Mimoni. Parní vlak vyjede z Liberce v 9:02 a do České Lípy přijede ve 12:57 hod., z České Lípy jede první vlak v 8:33 a do Liberce přijede v 10:59 hod. Zpět jede zvláštní spoj z Liberce ve 13:25 a do České Lípy přijede v 16:56 hod., z České Lípy jede zpáteční spoj ve 14:57 hod. a do Liberce přijede v 18:59 hod..

Jízdenky na zvláštní historické vlaky se prodávají pouze ve vlaku.

Ceny jízdného ve zvláštních vlacích Liberec – Česká Lípa a zpět
(17. září 2010)

základní jízdné
zvýhodněné jídzné