17. listopadu na výlet za 199 korun

29.10.2010 - 11:55

České dráhy a obchodní řetězec Lidl Česká republika pokračují v úspěšné spolupráci a společně nabídnou lidem další výhodnou jízdenku ČD Net, tentokrát na státní svátek 17. listopadu. Za 199 korun s ní mohou zákazníci cestovat celý den vlaky Českých drah kamkoli po České republice. Jízdenka platí pro jednu osobu ve druhé vozové třídě. Pouze v Pendolinech je třeba dokoupit povinnou rezervaci.

Poukázku na ČD Net za 199 korun si mohou zákazníci koupit v prodejnách řetězce Lidl od 4. do 16. listopadu, v prodeji je jich rovných 10 000. Zakoupenou poukázku si následně v pokladně nebo ve vlaku vymění za jízdenku ČD Net a mohou vyrazit na celodenní výlet kamkoliv budou chtít. České dráhy již uskutečnily se společností Lidl tři podobné akce, a získaly tak dodatečné tržby 1,6 milionu korun a reklamní plnění v hodnotě 2,7 milionu. Cílem těchto akcí je využít volnou kapacitu vlaků ve svátky, což se v minulosti vždy podařilo. Také proto je aktuální nabídka směřována na státní svátek Den boje za svobodu a demokracii.

Dosud realizované akce:

• 28. 10. 2009 – státní svátek Den vzniku samostatného československého státu
  • 25., 26. a 27. 12. 2009 – vánoční svátky
  • 4. 4. 2010 – Velikonoční neděle

Spolupráce s externími prodejci je jednou z možností, jak oslovit nové zákazníky, využít volnou kapacitu vlaků a získat dodatečné tržby. Díky prodeji akčních jízdenek přes externí prodejce (např. Lidl, Čedok, JP Servis) zatím České dráhy získaly dodatečné tržby ve výši 30 milionů korun. Celkově se tržby ČD ve vnitrostátní přepravě od ledna do srpna meziročně zvýšily o víc jak 110 milionů korun, aniž by dopravce zdražoval nebo zohlednil lednový růst DPH.

Kontaktní centrum