Sleva „Vlak + letiště Praha“ naplnila Airport Expressy

2.11.2010 - 10:15

Každý den vozí cestující mezi pražským hlavním nádražím a letištěm v Ruzyni Airport Expressy ČD a DPP. Spoje odjíždějí v půlhodinovém intervalu a zákazníci je využívají častěji než dřív. Od ledna do září cestovalo Airport Expressy přes 177 tisíc lidí, meziročně se tak počet zákazníků zvýšil o víc jak 60 tisíc.

„Zájem o  »Airport Expressy« výrazně vzrostl po červnovém zavedení speciální akviziční slevy Vlak + letiště Praha, se kterou zákazník ČD zaplatí jen jednu cestu z domova na letiště. Zpátky domů ho dovezeme zadarmo,“vysvětluje Jiří Ješeta, ředitel odboru produktů a obchodu ČD. „Zatímco loni jsme za prvních devět měsíců odvezli celkem 112 tisíc pasažérů, letos jich už bylo 177 tisíc. Nejvíc přitom vzrostl počet cestujících s doklady ČD, tedy právě těch, kteří využili nabídku Vlak + letiště Praha. Bylo jich dvakrát tolik, co loni.“ Právě proto se České dráhy rozhodly, že sleva Vlak + letiště Praha bude platit i celý příští rok. Původně měla skončit letos v prosinci.

Vlak + letiště Praha

Odkudkoliv z České republiky si může zákazník koupit zpáteční vnitrostátní jízdenku Vlak + letiště Praha do stanice Praha letiště za cenu jednosměrné jízdenky, která mu platí i pro cestu zpátky. Podmínkou je, že na zpáteční cestě si nechá cestující jízdenku orazítkovat. Razítko s datem jízdy, kdy je nutno nastoupit cestu zpět, dostane na informační přepážce v příletových terminálech letiště po předložení palubní vstupenky a osobního dokladu. Jízdenka platí 30 dnů a lze ji koupit u kterékoliv pokladní přepážky ČD. Cestující do stanice Praha hlavní nádraží dojedou vlakem, dále pak pokračují pravidelným autobusovým spojem ČD Airport Express, který v půlhodinových intervalech spojuje pražské hlavní nádraží a oba terminály ruzyňského letiště.