Výhodné cestování do Drážďan s eTikety Českých drah

5.11.2010 - 10:00

Při cestování do Drážďan lze využít výhodné elektronické jízdenky eTiket Německo, které České dráhy prodávají na svém eShopu nebo přes Kontaktní centrum na čísle 840 112 113. eTiket si lze koupit až dva měsíce předem, nejpozději však 3 dny před odjezdem. Jízdenku zákazník zaplatí platební kartou a vytiskne si ji sám doma na tiskárně nebo si ji vyzvedne na pokladní přepážce na nádraží (v případě služby TeleTiket).

S eTikety Německo lze vyrazit kromě Drážďan také do Berlína, Hamburku, Stralsundu, Frankfurtu nad Mohanem, Lipska, Erfurtu, Mnichova či Norimberku. eTikety platí ve vybraných spojích EuroCity, tedy vlacích vyšší kvality s pohodlnými moderními vozy, které odpovídají mezinárodním standardům. Pro spojení s městy v blízkém zahraničí jsou vlaky časově výhodnější a především nesrovnatelně levnější než letecká doprava. Od ledna do října letošního roku si eTikety do zahraničí koupilo téměř 45 000 cestujících, což je o 10 tisíc více než za stejné období loňského roku. Jednoznačně přitom vedou právě eTikety Německo, kterých se letos dosud prodalo téměř 18 000, zatímco loni to bylo za stejné období jen 11 400.

S eTiketem z Prahy do Drážďan a zpět za cenu od 553 Kč (22 EUR)

České dráhy nabízejí do Drážďan celou řadu cenově výhodných nabídek eTiketů. Jednosměrný eTiket z Prahy stojí 477 korun (19 EUR), z Brna 728 Kč (29 EUR). Pokud cestující vyrazí do saské metropole na jednodenní výlet a pojedou z Prahy prvním ranním vlakem EC (odjezd v 6:31 z Prahy hl.n.) a posledním večerním EC zpět z Drážďan do Prahy (odjezd ze stanice Dresden Hbf v 19:10), vyjde je zpáteční eTiket ve 2. vozové třídě na 553 Kč (22 EUR). Jízdenka pro 1. vozovou třídu stojí v těchto vlacích 829 Kč (33 EUR).

eTikety do Drážďan v kombinaci s jízdenkou na MHD: z Prahy do centra Drážďan, do Míšně a Moritzburgu za 653 Kč (26 EUR)

Od letošního dubna lze přes eShop nebo Kontaktní centrum Českých drah koupit eTiket do Drážďan společně s dokladem na městskou a příměstskou dopravu v rámci svazu VVO (Verkehrsverbund Oberelbe). Za 4 eura (101 Kč dle aktuálního kurzu) navíc je tak možné celý den cestovat městskou hromadnou dopravou v Drážďanech a vyrazit si na výlet do Míšně nebo na pohádkový zámek Moritzburg. Možnost přikoupení jízdenky VVO platí pro jednosměrné i zpáteční eTikety Praha – Drážďany a jednosměrné eTikety  Brno – Drážďany. Nabídka je ideální pro jednodenní výlety do Drážďan a okolí, kdy cestující nejen výhodně dojede do Drážďan, ale k tomu může používat jeden den jak MHD v Drážďanech (regionální vlaky S-Bahn, autobusy, tramvaje), tak veškeré spoje v okolí Drážďan, které odpovídají současné nabídce REGIONet Labe – Elbe.

S eTiketem přímo až na drážďanské letiště

Od 3. května 2010 je možné přes eShop nebo Kontaktní centrum Českých drah koupit zpáteční eTiket do Drážďan společně s dokladem na dopravu vlaky S-Bahn z drážďanského hlavního nádraží (Dresden Hbf) do stanice Drážďany letiště (Dresden Flughafen). Nabídka je určena pro cestující z České republiky, kteří letí například na dovolenou nebo za prací z Drážďan. eTiket platí jeden měsíc a stojí o 4 eura (101 Kč) víc než obyčejný zpáteční eTiket Praha – Drážďany. Jízdenka je otevřená, pro cestu tam si při nákupu cestující určí konkrétní den a vlak, cestu zpět může provést libovolným vlakem EuroCity v rámci měsíční platnosti dokladu.

Nabídka eTiketů ČD do Drážďan (stav k 5. listopadu 2010)
relace
třída
cena (Kč)*
cena (EUR)
Praha – Dresden (jednosměrná)
Brno – Dresden (jednosměrná)
Praha – Dresden (zpáteční)**
Praha – Dresden (zpáteční)**
Praha – Dresden + VVO (jednosměrná)
Brno – Dresden + VVO (jednosměrná)
Praha – Dresden + VVO (zpáteční)**
Praha – Dresden + VVO (zpáteční)**
Praha – Dresden Flughafen (cesta zpět v rámci měsíční platnosti)
*) Cena v Kč se může měnit v závislosti na vývoji kurzu koruny vůči euru.
**) Platí při použití vlaků EC 178 a 179.

V lednu 2011 se cestující Českých drah mohou těšit na oblíbené ČD Tipy, kdy se cena v relaci Praha – Drážďany bude pohybovat již od 226 Kč (9 EUR).