Dnes byla zveřejněna první Zpráva o udržitelném podnikání Skupiny ČD za rok 2022. Tato Zpráva předkládá přehled o aktivitách Skupiny ČD v oblastech její environmentální, sociální a tzv. governance politiky. Tímto začíná Skupina ČD naplňovat svůj závazek otevřeně a transparentně zveřejňovat svá nefinanční data dle mezinárodních reportovacích standardů a v předstihu se připravuje na plnění nové legislativní povinnosti vykazovat od roku 2024 svá nefinančních data dle nové směrnice CSRD.

Skupina ČD vnímá oblast udržitelnosti a ESG jako základ dlouhodobého úspěchu svého podnikání. Již nyní je železniční doprava považována z pohledu energetické náročnosti a emisí za nejekologičtější druh dopravy v ČR, a proto bereme udržitelnost jako přirozenou součást námi poskytovaných služeb a pokračování cesty, kterou jsme již zahájili.

Vydání Zprávy o udržitelném podnikání Skupiny ČD navazuje na úspěšnou emisi zelených dluhopisů v hodnotě 500 milionů eur, kterou mateřská společnost České dráhy v roce 2022 realizovala a  je součástí přípravy Skupiny ČD na plnění podmínek mezinárodních ESG ratingových agentur.

Zpráva o udržitelnosti 2022: Udržitelný rozvoj | České dráhy, a.s. (ceskedrahy.cz)